[Bild på författaren - ska vara komprimerad för webben och Creative Commons-licensierad]


[Inledning - ska innehålla namn, land, född, död, och en mening om varför författaren blivit känd]

Om Astrid Lindgren

Astrid Lindgren föddes 14 november 1907 och hon dog 28 januari 2002. Hon uppväxtes i Vimmerby och är en känd författare. 1973 blev Astrid Lindgren hedersdoktor i Linköping. Efter hon tagit realexamen fick hon arbete på Vimmerby Tidning. På 1930-talet skrev hon sagor till Landsbygden jul. Hon var hemmafru och frilansade som senograf då.

Om Mio min Mio

Mio min Mio är en bok som är skriven av Astrid Lindgren. Mio heter Bo Vilhelm Olsson och han bor med sina fosterfölädrar. Han drömmer om att få träffa sin riktiga pappa och känner sig ensam. Han hittar en flaska med en ande i och den tar honom till landet i fjärran där han träffar sin pappa. livet i landet är väldigt bra för Mio. Den onde riddar Kato rövar bort barn till Landet utanför och det är bara Mio som kan besegra honom. Tillsammans men Jum-Jum så gav de ut sig på en resa som ledde dom till Katos berg. men Mio är självklart rädd och frågan är hur han ska besegra riddar Kato.

Om Madicken

Astrid Lindgrens böcker om Madicken är Madicken, 1960 och Madicken och junibackens prim, 1976.
Madicken är en tjej som bor i Junibacken. Hennes lillasyster Lisabeth skulle vilja vara precis som sin storasyster för Madicken gör alla sorters tokiga saker, som till exempel så hoppar hon från taket med en paraply som en fallskärm. Madicken är väldigt glad för hennes föräldrar får aldrig reda på allt hon gör.

Fler böcker av Astrid Lindgren

Pippi Långstrump 1945
Alla vi barn i Bullerbyn 1947
Emil i Lönneberga 19(??)

Källor

http://www.ne.se/ och
http://alex.se/