[Bild på författaren - ska vara komprimerad för webben och Creative Commons-licensierad]
Om Elsa Beskow | Om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin | Fler böcker av Elsa Beskow | Källor | Här kan du ta reda på mer om Elsa Beskow
Elsa Beskow levde 1874 - 1953 Svensk barnboksillustratör och barnboksförfattare. Hon föddes i södra Stockholm som Elsa Maartman.

Om Elsa Beskow

Hon var gift med en teologie doktor som hette Nathanael Beskow hon utbildade sig i
Tekniska skolan och Konstindustriella skolan. 1894-1897 jobbade hon som teckningslärare. Hon var gift och hade många barn och skötte hemmet. På sin fritid skrev hon sina böcker.Hon började sitt yrke som en illustratör i Barnbiblioteket Saga. Hennes första bok var "Sagan om den lilla lilla gumman".

Om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin

Tant Grön,Tant brun och Tant Gredelin är sagofigurer i Elsa Beskows böcker. Dom har en pudel som heter Prick och en katt som heter Esmeralda. Förutom tanterna och djuren finns det Farbror Blå och barnen som heter Petter och Lotta. De tre tanterna är tre olika kvinnotyper.
Tant Grön tar hand om trädgården. Hon är manhaftig. Tant Brun är den moderna och husliga som står i köket. Tant Gredelin som för det mesta sitter i salongen och broderar.

Fler böcker av Elsa Beskow

Sagan om den lilla lilla gumman.
Puttes äventyr i blåbärsskogen.
Olles Skidfärd.
Petter och Lottas äventyr.

Källor

http://www.ne.se/ (när??)
http://www.alex.se/ (när??)

Här kan du ta reda på mer om Elsa Beskow

[Vad har du mer hittat? Filmer? Ljud? Spel? Bilder?]